Nieuws & mededelingen

Geplaatst op: 12 mei 2022

Eindexamens 2022

Vandaag, 12 mei, starten de eindexamens. Een spannende, intensieve periode. Wij wensen alle eindexamenleerlingen heel veel succes toe!

Geplaatst op: 11 mei 2022

ITEACH Internationaal lesgeven!

Deze week was het de beurt aan onze eigen toppers Natascha Verhagen, Wim Vermeulen en Annemarie Nieborg om les te geven aan 5 klassen uit 5 verschillende landen! Didactisch en pedagogisch een uitdaging die zij aan durfden te gaan. Ze kregen veel positieve reacties: Very interesting and well organized!’ ‘This is a great project. Our students are really engaged!’ ‘This is going really well and I like the mix of working and allowed time to socialise later.’ 

Geplaatst op: 28 maart 2022

Samenwerking vo-mbo

‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.’ Dat is het motto waarmee het Morgen College, Groevenbeek, RSG Slingerbos | Levant en Landstede MBO de samenwerking tussen vo, mbo en het bedrijfsleven in de regio Harderwijk willen verbeteren. Afgelopen woensdag zetten drie leerlingen en een student van de betrokken scholen een handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. ‘Dit is een geweldige stap waar zowel onderwijsinstellingen als bedrijven en organisaties in de hele regio profijt van zullen hebben’, aldus onderwijswethouder Marcel Companjen.

Geplaatst op: 25 maart 2022

ITEACH

3rd ITEACH e-Lessons days
In het kader van het het ERAMUS+ programma ITEACH volgen de leerlingen uit 3VTA op 29 en 30 maart digitale lessen. Ze krijgen les van docenten uit Spanje, Portugal, Italië en het Verenigd Koninkrijk in Drama, Citizenship, Physics en Maths.

Geplaatst op: 16 maart 2022

Workshop Flash fiction

Dinsdag 8 maart 2022 hadden de 1e en 2e jaars TTO leerlingen op Slingerbos en Levant een Flash Fiction Workshop. De leerlingen van deze klassen gaan de komende periode een kort verhaal, in het Engels, van maximaal 180 worden schrijven. De workshop diende als voorbereiding op de wedstrijd waaraan ze mee gaan doen. De best geschreven stukken worden uitgebracht in een boek met de beste verhalen van TTO scholen in Nederland. Tijdens de workshop hebben de leerlingen geoefend met de opbouw van een verhaal door middel van dobbelstenen en de winnende verhalen van vorig jaar. Het was super leuk en informatief. 1 en 2 TTO gaan nu aan de slag om hun verhalen te schrijven!

Geplaatst op: 9 maart 2022

Actie voor vluchtelingen

Ook de RSG doet mee aan een actie om vluchtelingen naar aanleiding van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne te helpen. RSG heeft een ‘collectebus’ geopend waar gedoneerd kan worden aan Giro 555 – Samenwerkende hulporganisaties. Daarnaast organiseren enkele docenten op locatie Slingerbos de komende weken in de aula een aantal miniconcerten mét muzikale bijdragen van leerlingen om het bedrag, (zie ook https://giro555.digicollect.nl/rsg-slingerbos-levant) nog verder te laten stijgen! Iedere bijdrage, hoe klein of groot ook, is van belang.  Doneren kan via onderstaande QR-code:

Geplaatst op: 9 maart 2022

Virtual Trip to Polen

Van 7 t/m 9 maart 2022 zijn leerlingen uit klas 3TTO en de wereldklas betrokken geweest bij het internationale project Moving Forwards, Looking Backwards. Tijdens deze drie dagen stonden democratie en mensenrechten centraal in een super actueel grensoverschrijdend thema. De leerlingen hebben de (on)mogelijkheden van de democratie in het heden en verleden onderzocht. Daarnaast hebben ze gedichten geschreven, tijdbalken gemaakt en opties gegeven over de bescherming van mensenrechten en democratie vandaag de dag. De leerlingen hebben door discussies de Europese normen en waarden verkend en de rol van de jeugd daarin onderzocht. 

Geplaatst op: 18 februari 2022

Storm

In afstemming met de scholen in de regio stoppen onze lessen in verband met de storm vandaag, 18 februari 2022, om 12.30 uur.

 

Geplaatst op: 9 februari 2022

Winterkampen

De RSG organiseert al meer dan 50 jaar een winterkamp. Deelnemende leerlingen uit klas 3 maken, bepakt en bezakt, een 2-daagse voettocht van 60 km over de Veluwe. Hierbij proberen ze verschillende hindernissen te overwinnen. Zij koken hun eigen potje en overnachten in het veld. Daarna lopen ze al vroeg terug naar school met onderweg serieuze survivalopdrachten. Een echte uitdaging waarbij leerlingen moe, maar voldaan weer warm bij de RSG worden onthaald. De aankomsttijden op 28 januari en 11 februari bij de RSG worden hier vermeld. Succes en veel plezier toegewenst kanjers!

 

Geplaatst op: 4 februari 2022

Kijken bij RSG Slingerbos

Wees welkom op ‘Kijken bij RSG Slingerbos’!

Woensdag 9 februari laten we je heel graag onze mooie school zien!

Vanwege de Corona-maatregelen vragen we je, je in te schrijven voor een tijdslot. Inschrijven kan hier.

 

Geplaatst op: 4 februari 2022

Kijkje achter de schermen

Afgelopen dagen waren mw. Wagenaar en mw. De Vries in Italië om een nieuwe reis op te zetten voor klas 3 tweetalig onderwijs. Als reizen weer kan, dan zijn de voorbereidingen getroffen! Super leuk om te denken in mogelijkheden met onze partnerschool in Camposampiero. 

Geplaatst op: 31 januari 2022

Winterkamp 2

Winterkamp 2 wordt verplaatst van 3-4 februari naar 10-11 februari 2022.