Nieuws & mededelingen

Geplaatst op: 28 september 2022

Evenementen voor groep 8

Beste ouder(s) / verzorger(s),

Uw kind staat dit jaar voor een belangrijke en spannende keuze, de keuze voor een middelbare school!
Zoals elk jaar organiseren wij op RSG Slingerbos I Levant verschillende evenementen voor groep 8 leerlingen en u als ouder/verzorger om kennis te maken met wat het middelbaar onderwijs is en wie wij zijn als school. Klik op 'lees meer'. Hier hebben wij onze evenementen voor u op een rij gezet, zodat u weet waar en wanneer u (en uw kind) welkom bent.

Lees meer

Geplaatst op: 15 juli 2022

Zomervakantie

De boeken zijn ingeleverd, de diploma’s en rapporten zijn uitgereikt: vakantie!
Namens alle medewerkers van de RSG een goede zomervakantie toegewenst.

Geplaatst op: 14 juli 2022

Geslaagd

Wij feliciteren de geslaagde leerlingen met het behalen van hun diploma. Op 14 juli 2022 mochten de laatste geslaagden het diploma in ontvangst nemen. We zijn ontzettend trots op al onze eindexamenkandidaten en onze geweldige slagingspercentages.

Geplaatst op: 29 juni 2022

Technasiumleerlingen adviseren gemeente Harderwijk

Diverse ontwerpen voor een nieuwe fietsbrug, een educatief bezoekerscentrum, uitgezette routes voor een outdoor-Segway en een brug boven de Veluwse boomtoppen; de ideeën van de leerlingen van RSG Slingerbos over een te realiseren ontvangstlocatie zijn creatief en gevarieerd aldus Brigitte Coorens van gemeente Harderwijk.

Geplaatst op: 22 juni 2022

Presentatie klas 1, 2, 3 en 4 techasium

Maandagavond 20 juni 2022 waren ouders, familieleden en opdrachtgevers welkom voor een zeer geslaagde avond in het technasium. Leerlingen uit de klassen 1, 2, 3 en 4 presenteerden in marktvorm de uitwerkingen van hun laatste projecten: circulaire gebiedsinrichting in Harderwijk, ontvangstlocatie voor de Veluwe inclusief activiteiten voor jongeren, workshop sustainable goals voor MBO-studenten, woonwijk van de toekomst (100.000 woningen), energietransitie in een speeltuin en een tweede kans voor modumkastjes van KPN. 

Lees meer

Geplaatst op: 22 juni 2022

Presentatie klas 1 technasium

Op maandag 20 juni 2022 vormden stedenbouwkundige Tim Nagtegaal, adviseur Circulaire Economie Annelein Ouwerkerk en technator Ronald Langstraat de jury bij de presentaties van onze technasium leerlingen klas 1 die zich bezig hebben gehouden met een opdracht voor de gemeente Harderwijk. Zij hebben nagedacht over een circulaire inrichting van het terrein Drielanden Noord. Hoe gaat het terrein er uitzien en hoe wordt dit circulair? Er waren veel goede ideeën, uiteindelijk heeft de groep van Koen, Sem, Leah, Luuk en Ben de eerste prijs gewonnen, de wisselbeker, door een goede presentatie en complete uitwerking! Alle leerlingen hebben enorm hard gewerkt en ze zijn met goed haalbare ideeën gekomen voor de inrichting van het terrein.

 

Geplaatst op: 22 juni 2022

TTO Flash Fiction Competition

Vrijdagmiddag 10 juni 2022 kregen we de uitslag van de tweetalige onderwijs Flash Fiction Competition. Van de meer dan 80 ingeschreven leerlingen waren 4 van onze leerlingen uit 1T en 2T genomineerd in de top 20. Het was een boeiende, leerzame middag waarop de leerlingen aan de slag gingen met taal en fictieverhalen en ook andere leerlingen uit het eerste en tweede leerjaar van het tweetalig onderwijs op andere scholen ontmoetten. Ook al was geen van onze leerlingen de winnaar, toch kreeg Linnea Mouw uit 2VTa een eervolle vermelding voor haar krachtig korte verhaal.

 

 

Geplaatst op: 13 juni 2022

Wereldklas ontmoeting

Op 13 juni 2022 was het dan zo ver: leerlingen van de wereldklas van onze Duitse partnerschool de Städtische Realschule in Waltrop konden eindelijk naar ons toe komen. Nadat wij eerder in het jaar een dag naar Waltrop zijn gegaan was het nu de beurt aan de Duitse leerlingen om te reizen. De dag was volledig door onze leerlingen georganiseerd. 

Geplaatst op: 12 mei 2022

Eindexamens 2022

Vandaag, 12 mei, starten de eindexamens. Een spannende, intensieve periode. Wij wensen alle eindexamenleerlingen heel veel succes toe!

Geplaatst op: 11 mei 2022

ITEACH Internationaal lesgeven!

Deze week was het de beurt aan onze eigen toppers Natascha Verhagen, Wim Vermeulen en Annemarie Nieborg om les te geven aan 5 klassen uit 5 verschillende landen! Didactisch en pedagogisch een uitdaging die zij aan durfden te gaan. Ze kregen veel positieve reacties: Very interesting and well organized!’ ‘This is a great project. Our students are really engaged!’ ‘This is going really well and I like the mix of working and allowed time to socialise later.’ 

Geplaatst op: 28 maart 2022

Samenwerking vo-mbo

‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.’ Dat is het motto waarmee het Morgen College, Groevenbeek, RSG Slingerbos | Levant en Landstede MBO de samenwerking tussen vo, mbo en het bedrijfsleven in de regio Harderwijk willen verbeteren. Afgelopen woensdag zetten drie leerlingen en een student van de betrokken scholen een handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. ‘Dit is een geweldige stap waar zowel onderwijsinstellingen als bedrijven en organisaties in de hele regio profijt van zullen hebben’, aldus onderwijswethouder Marcel Companjen.

Geplaatst op: 25 maart 2022

ITEACH

3rd ITEACH e-Lessons days
In het kader van het het ERAMUS+ programma ITEACH volgen de leerlingen uit 3VTA op 29 en 30 maart digitale lessen. Ze krijgen les van docenten uit Spanje, Portugal, Italië en het Verenigd Koninkrijk in Drama, Citizenship, Physics en Maths.