algemene informatie

RSG Slingerbos | Levant kent twee locaties. Onze hoofdvestiging RSG Slingerbos in Harderwijk aan de Eisenhowerlaan biedt een complete onder- en bovenbouw mavo (vmbo-tl), havo en vwo. RSG Levant in Zeewolde aan de Horsterweg biedt een volledig mavo-traject (vmbo-tl) aan. Havo- en vwo-leerlingen vervolgen na drie jaar onderbouw hun studie in Harderwijk.

Bij RSG Slingerbos kunnen brugklasleerlingen kiezen uit twee leerroutes: de reguliere leerroute of de leerroute gepersonaliseerd leren waarbij de leerling zelf aan het roer staat en samen met een coach bepaalt op welke manier, niveau en tempo de eigen doelen gehaald worden. Bij RSG Levant starten de brugklasleerlingen met ingang van schooljaar 2019-2020 in een leerroute waarbij de krachtigste elementen uit de reguliere leerroute en leerroute gepersonaliseerd leren zijn gecombineerd. 

Binnen onze leerroutes zijn naast het reguliere onderwijsaanbod (RSG Breed) verschillende profileringen waaruit een leerling kan kiezen: Technasium (havo/vwo), sportklassen (mavo/havo/vwo) en tweetalig onderwijs (havo/vwo). Mavo-leerlingen kunnen na de brugklas kiezen voor de wereldklas. Daarnaast kunnen leerlingen in de onderbouw kiezen voor het project Kunstbreed.

De RSG is aangesloten bij het Europees Platform en maakt deel uit van het landelijk Elos-netwerk. Op het gebied van internationalisering worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals o.a. uitwisselingsreizen, Europamarkt en Erasmus+ projecten.

RSG Slingerbos is enkele jaren geleden volledig vernieuwd en gemoderniseerd. In navolging op deze verbouwing is in 2018 RSG Levant verbouwd en aangepast aan de ontwikkelingen in het onderwijs, zodat ook onze leerlingen in Zeewolde nog meer onderwijs op maat kan worden aangeboden en de leerlingen goed voorbereid worden op de aansluiting naar de bovenbouw bij RSG Slingerbos in Harderwijk. Door de verbouwing is tevens inhuizing van de Oriënt in het schoolgebouw van RSG Levant mogelijk gemaakt. 

Voor een kijkje in het schoolgebouw van RSG Slingerbos verwijzen wij u naar onderstaande weergave op Google Maps.

 
Neem een kijkje op locatie Slingerbos  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gebruik de pijltoetsen voor de beste navigatie